Łódzki OW NFZ w sobotę 27 czerwca 2015 r. zorganizował dzień otwarty. Od 9 do 14 pacjenci mogli otrzymać kartę EKUZ, założyć konto w ZIP i załatwić wszystkie te sprawy, na które brakuje czasu w dzień powszedni. Po raz pierwszy w historii naszego oddziału zorganizowaliśmy także Państwa bezpłatne badania profilaktyczne. Siedzibę ŁOW NFZ odwiedziło tego dnia niemal 200 pacjentów.

Można było skorzystać z badania ciśnienia krwi, badania smokolizerem, pomiaru cukru we krwi oraz porad espertów z Fundacji Diabeciaki.

Łódzki OW włączył się w obchodzony 27 czerwca Światowy Dzień Walki z Cukrzycą, ponieważ w województwie łódzkim z powodu cukrzycy pod opieką lekarza podstawowej opieki zdrowotnej w 2010 roku pozostawało 101.857 osób powyżej 19. roku życia, w tym 46.266 leczonych insuliną; to jest o 2.770 osób więcej w porównaniu do 2009 roku, w tym leczonych insuliną o 4.897 osób. Diabetycy, którzy nas odwiedzili tego dnia najbardziej byli zainteresowani dietą oraz właściwą interpretacją badań.

Z badań profilaktycznych skorzystało ponad 150 pacjentów. 150 osób wyrobiło sobie kartę EKUZ, a 43 założyły konto w ZIP.

Serdecznie dziękujemy za pomoc w organizacji dnia otwartego naszym partnerom: studentom medycyny z Międzynarodowego Stowarzyszenia Studentów Medycyny, edukatorkom z Fundacji Diabeciaki.

Galeria zdjęć z dnia otwartego w ŁOW NFZ

zdjęcie nr 1 - Bliżej Pacjenta.Dzień otwarty w NFZ. Widok sali obsługi pacjentów przy ul. Kopcińskiego 56zdjęcie nr 2 - Bliżej Pacjenta.Dzień otwarty w NFZ. Widok sali obsługi pacjentów przy ul. Kopcińskiego 56

zdjęcie nr 3 - Dzień otwarty w NFZ. Stół z ulotkami przygotowanymi dla pacjnetów.zdjęcie nr 4 - Dzień otwarty w NFZ. Pacjenci przeglądają ulotki.

zdjęcie nr 5 - Dzień otwarty w NFZ. Pacjenci chętnie korzystali z badania ciśnienia krwi, badania smokolizerem, pomiaru cukru we krwizdjęcie nr 6 - Dzień otwarty w NFZ. Pacjenci skorzystali z badania ciśnienia krwi, badania smokolizerem, pomiaru cukru we krwi

zdjęcie nr 7 - Dzień otwarty w NFZ. Katarzyna Michalska z Fundacji Diabeciaki oraz Barbara Kucharska z Centrum Edukacji Diabetologicznej udzieliały wywiadu.zdjęcie nr 8 - Dzień otwarty w NFZ. Dzieci wzięły udział w warsztatach plastycznych "Zdrowe wakacje"

Zapraszamy do obejrzenia relacji TV: